Barcelona

ERC aplaudeix la "contundència" de Montilla a l'hora d'exigir el nou finançament

La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha agraït al president de la Generalitat, José Montilla, la manera com ha reclamat un nou finançament per a Catalunya i en els terminis que marca l'Estatut. La diputada republicana també ho ha valorat com "un gest molt contundent de denúncia de la situació injusta de dèficit fiscal".

Actualitzat

El president i líder del PSC ha afirmat que l'Estat té superàvit, en part, pel dèficit català, i ha reclamat un finançament més just en els terminis que marca l'Estatut malgrat l'oposició d'alguns presidents autonòmics.

Marina Llansana ha coincidit amb aquest diagnòstic i ha manifestat la "satisfacció" d'ERC per aquesta "defensa dels interessos dels catalans i de defensa de l'Estatut" referendat, i ha insistit que "no es pot posposar més" l'acord sobre el nou sistema de finançament de Catalunya.

La defensa que esperen els catalans

De fet, Llansana ha opinat que aquesta defensa "és la que esperen els ciutadans de Catalunya del seu president" i ha instat els 25 diputats del PSC al Congrés que "adoptin aquesta postura contundent en defensa dels interessos dels catalans a Madrid".

Moment de fer pinya

També ha fet extensiva aquesta crida als deu diputats de CiU a la cambra baixa: "És el moment que a Madrid fem pinya tots els diputats catalanistes, també al Senat, amb el gest de fermesa davant el PSOE que expressa el president de la Generalitat".

Llansana ha advertit un cop més que l'acord sobre el nou model de finançament de Catalunya no es pot allargar més enllà del 9 d'agost, data que estableix l'Estatut, ja que la situació és "insostenible", i ha dit que els republicans estaran amb Montilla per exigir el compliment dels terminis que marca el text estatutari.

Anar al contingut