Pla general d'un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant la xarxa japonesa instal·lada per un caçador furtiu en un paratge de Santa Bàrbara, al…
Pla general d'un agent de la Guàrdia Civil inspeccionant la xarxa japonesa instal·lada per un caçador furtiu en un paratge de Santa Bàrbara, al Montsià. Imatge publicada el 21 de juny del 2018. (Horitzontal)

Enxampen un caçador furtiu que capturava caderneres amb una xarxa japonesa a Santa Bàrbara

ACN Santa Bàrbara.-Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil han enxampat un veí de Sant Jaume d'Enveja de 32 anys quan intentava capturar caderneres amb arts prohibides a la partida Mianes de Santa Bàrbara, a la comarca del Montsià. Diumenge passat, els agents van localitzar en un terreny rural obert una xarxa japonesa de grans dimensions i, al seu voltant, dues gàbies amb caderneres vives i anellades que s'empraven com a reclam per atreure altres fringíl·lids de la mateixa espècie cap a la trampa. En un lloc proper a la zona de captura es va localitzar una persona que va admetre que era el propietari de la trampa i de les aus utilitzades com a esquer. Atès que l'home no comptava amb cap tipus d'autorització, se'l va denunciar al Departament d'Agricultura per infringir la normativa de protecció dels animals.

En l'actuació els agents van alliberar al medi natural diversos exemplars de cadernera i de passerell comú, unes espècies que tenen un règim de protecció general i de les quals només se n'autoritza la captura de forma excepcional.

Anar al contingut