L'empresa de seguretat on un dels treballadors ha robat un milió d'euros juntament amb el seu nebot
L'empresa de seguretat on un dels treballadors ha robat un milió d'euros juntament amb el seu nebot
El Prat de Llobregat

Enxampat després d'haver robat un milió d'euros a l'empresa de seguretat on treballava

Els dos detinguts s'haurien endut dues saques plenes de bitllets després d'inutilitzar les càmeres durant un robatori que van planificar durant un any

RedaccióActualitzat

Un home i el seu nebot han ingressat a la presó acusats d'haver robat un milió d'euros d'una empresa del Prat de Llobregat. Un d'ells és treballador d'aquesta empresa, una companyia de seguretat dedicada al transport de diners, i l'altre, el nebot, que l'hauria ajudat a cometre el robatori, segons els Mossos d'Esquadra.

Els Mossos van tenir coneixement del robatori el 3 de gener i de seguida van determinar la necessària implicació d'un dels treballadors de l'empresa. La investigació de la plantilla i el seu entorn va permetre detectar que un dels empleats havia canviat de ritme de vida i que el nebot havia comprat roba de marca d'elevat cost, un totterreny de gamma alta valorat en 32.000 euros i una moto de 12.000 euros, i que havia donat diners en metàl·lic a diversos familiars i amics pocs dies després de l'assalt. A més, havia iniciat els tràmits per obrir un local de tatuatges.

Davant d'aquests fets, els Mossos van fer entrades i escorcolls a cinc domicilis de Cerdanyola del Vallès i Sant Just Desvern, i van poder recuperar gairebé 700.000 euros i molts objectes comprats suposadament amb els diners del robatori. També es van detenir quatre persones, entre les quals hi havia els dos autors materials del robatori.

Segons els investigadors, el treballador de l'empresa va planificar durant un any el robatori, vigilant l'accés i seguint els moviments del personal, i va facilitar claus mestres i targetes d'accés al seu nebot per poder-lo cometre. D'aquesta manera, van poder entrar ràpidament a les instal·lacions, van inutlitzar les càmeres de seguretat i es van poder endur dues saques de bitllets sense aixecar sospites.

Uns dies després es van detenir tres persones més a Cerdanyola del Vallès com a col·laboradores.

El treballador i el nebot van ingressar a la presó després d'haver-ho ordenat el jutjat d'instrucció número 5 del Prat de Llobregat. La resta, acusats de delictes d'encobriment i recaptació, han quedat en llibertat amb càrrecs. Ara bé, se'ls ha retirat el passaport i tenen l'obligació d'anar a firmar al jutjat periòdicament.

Anar al contingut