Aula
El protocol es presentarà aviat als centres educatius
Barcelona

Ensenyament i Interior preparen un protocol per prevenir la radicalització islamista a les escoles

El protocol està centrat en la prevenció i posarà especial atenció en la integració, la interculturalitat, els valors comuns i la formació dels processos d'identitat

RedaccióActualitzat

El Departament d'Ensenyament ultima un protocol de detecció de possibles casos de radicalització islamista a les escoles. Es tracta d'un treball fet conjuntament amb el Departament d'Interior i que està dissenyat perquè la comunitat educativa pugui "detectar a temps fenòmens de radicalització a les aules".

El protocol està ara en fase d'elaboració pels equips tècnics i està previst que es presenti aviat als centres educatius. L'aplicació es preveu per d'aquí a uns mesos.

Un cop detectat un possible cas, el protocol marcarà quina intervenció educativa pot dur-se a terme i es posarà especial atenció en temes com la integració, la interculturalitat, els valors comuns i els processos d'identitat.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat a l'agència Europa Press que a les escoles es treballarà, sobretot, la prevenció. Ruiz ha assegurat que la detecció dels joves que poden ser captats per entitats radicalitzades correspon als Mossos d'Esquadra, que tenen més experiència en aquest apartat i poden detectar millor els indicis.

"No serviria un protocol només d'intervenció. La part de prevenció és la que exigeix més esforç, més temps i pensar bé com podem prevenir casos de radicalització islàmica".

La consellera reconeix que els adolescents estrangers o nascuts aquí de famílies immigrants poden tenir un problema d'identitat i que cal acompanyar-los, sobretot, en cas de risc de radicalització. L'objectiu és evitar el risc de marginalitat d'aquests joves i aconseguir que tinguin més cohesió social.

Anar al contingut