Pequín

Enderroquen la peculiar casa que un empresari va construir al terrat d'un gratacel a Pequín

L'Ajuntament va donar un termini de dues setmanes a Zhang Binqi perquè enderroqués la peculiar mansió que, durant sis anys, havia construït al terrat d'un edifici de 26 plantes. La peculiar casa tenia un jardí d'uns mil metres quadrats i estava envoltada de roques artificials.

RedaccióActualitzat
L'empresari Zhang Binqi ha començat a enderrocar aquest divendres la peculiar estructura que va construir a dalt d'un gratacel de 26 plantes a Pequín. El jardí ocupa uns mil metres quadrats, pràcticament tot el terrat i es veu perfectament des del carrer, ja que està en una avinguda molt concorreguda, prop del Parc del Bambú, una de les zones verdes més populars de la ciutat.

Binqi, que va fer fortuna en el sector de la medicina tradicional i té una cadena nacional de clíniques d'acupuntura, va trigar sis anys a construir la mansió, enjardinada i envoltada de roques artificials, just a sobre del dúplex que té en propietat.

Alguns mitjans de Pequín asseguren que l'empresari té bons contactes gràcies al fet d'haver ocupat càrrecs polítics a la ciutat. Per això va poder construir sobre un dels blocs de pisos de la urbanització Park View sense permís.

Després que les imatges hagin aparegut als mitjans de comunicació de tot el món, l'Ajuntament va col·locar a la porta d'accés al jardí una notificació on avisaven Binqi que hauria d'enderrocar la construcció en un termini de dues setmanes, ja que incompleix les normatives.

A part de construir-ho de forma il·legal i ocupar un espai comunitari, l'empresari va ignorar les queixes dels seus veïns, que des de feia anys denunciaven goteres i escletxes que podien malmetre l'estructura de l'edifici.

Aquest fet ha provocat la percepció que, en un país de grans desigualtats, qui té diners i connexions rep un tracte de favor encara que se salti la llei. A més, no es tracta del primer cas de construccions estranyes als terrats de la Xina d'aquest agost. La setmana passada es va desvelar que en un centre comercial de la ciutat d'Hengyang, que encara no s'havia obert, s'havien construït diferents mansions de luxe, que també seran enderrocades perquè no reuneixen els permisos necessaris.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut