Barcelona

Empresonat l'autor de dos robatoris amb violència a la xarxa de metro de Barcelona

El jutge ha dictat l'empresonament d'un home detingut el 10 d'octubre com a presumpte coautor de dos robatoris amb violència i intimidació i tres furts comesos a la xarxa de metro de Barcelona. L'home, de 33 anys, nascut a Algèria i veí de Barcelona, va actuar conjuntament amb dos compatriotes seus, sobre els quals pesa una ordre de recerca. La identificació de l'acusat ha estat possible gràcies a les càmeres de seguretat de les estacions de metro, que van gravar els robatoris amb violència que es van produir el 5 d'abril a l'estació Maresme Fòrum i el 26 d'agost a la d'Urquinaona.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut una de les tres persones que es consideren autores de dos robatoris amb violència i intimidació i tres furts perpetrats els últims mesos a la línia 4 del metro de Barcelona. La policia autonòmica ha informat, en un comunicat, que el detingut és Abdelhalim G., nascut a Algèria fa 33 anys i veí de Barcelona, a qui s'acusa d'actuar juntament amb dos compatriotes seus més per robar carteres, especialment de turistes que transiten pel metro.

La manera d'actuar és la coneguda com a "tap", en què els delinqüents escullen una víctima i provoquen un tap quan aquesta es troba a les escales automàtiques per provocar que s'ajupi o es produeixi un petit tumult, fet que facilita que un dels camarades robi la cartera de la butxaca del pantaló. Les víctimes solen ser preferentment homes que porten la cartera a la butxaca del darrere del pantaló i estrangers.

Anar al contingut