Barcelona

Empleats i directors de bancs denuncien tracte de menyspreu, insults i agressions per part de clients

Les pràctiques del sector bancari en els últims anys no han ajudat gens la imatge dels seus treballadors. En alguns casos han estat increpats per clients indignats, ja fos perquè els negaven un crèdit vital per a la supervivència de la seva empresa o perquè els havien venut participacions preferents. Ara, els treballadors s'han començat a mobilitzar per denunciar-ho.

RedaccióActualitzat
Els treballadors de les entitats financeres expliquen que ja són habituals els insults, el menyspreu i, fins i tot, les agressions físiques que reben de clients desesperats. A més, asseguren que pateixen una forta pressió social.

Moltes persones assenyalen els treballadors dels bancs com a culpables dels seus problemes financers i per això han creat un blog des d'on denuncien la criminalització, les amenaces i les agressions que estan vivint. En aquest sentit, expliquen que són ells els qui donen la cara, però que només poden oferir les solucions que els marca l'entitat.

No hi ha dades oficials de quants treballadors han demanat el trasllat d'oficina o el canvi de càrrec per aquest motiu. Segons els sindicats, l'angoixa es viu de manera molt encoberta, però asseguren que ha augmentat el nombre de treballadors de baixa o que es mediquen per depressió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut