Barcelona

Els veïns desallotjats per esquerdes al Poblenou podran tornar a casa en quinze dies

Abans ja ho faran els dels blocs del costat de l'edifici afectat, que es preveu que puguin tornar als domicilis en quaranta-vuit hores

RedaccióActualitzat

Els veïns de l'edifici del Poblenou desallotjats després que es van detectar esquerdes als fonaments podran tornar a casa en un termini aproximat de 15 dies. Es tracta dels 15 inquilins del número 155 del carrer Llull. Abans, en 48 hores, ho faran els disset inquilins dels immobles adjacents, els dels números 153 i 157.

Un arquitecte de l'Ajuntament de Barcelona, un altre designat per la propietat, un tercer pels veïns i també el de la promotora de les obres d'un hotel del costat han analitzat la situació, els riscos i l'origen de les esquerdes detectades a l'edifici del número 155.

 

La raó per la qual un dels murs de càrrega de l'edifici del 155 ha baixat uns 20 centímetres -fet que ha provocat les esquerdes- és la desaparició de sorra del nivell freàtic. Ara, cal esbrinar què ha causat aquest buit.

"Hi ha una certa sensació que la causa pot ser [la construcció de] l'hotel", ha apuntat el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, que ha avisat que, en cas que fos així, s'hauria de "revisar totalment" el projecte.

El subsòl del Poblenou té molta aigua i és més sensible a les vibracions. Un dels supòsits és que la construcció de diversos grans hotels al voltant ha pogut desestabilitzar els fonaments de finques més antigues

 

Montaner ha comentat que es farà una intervenció d'urgència a l'edifici del número 155 que permetrà que els veïns hi tornin, però "quedarà pendent un estudi de l'estructura" de l'immoble.

Montaner ha destacat que s'han paralitzat cautelarment les obres dels dos hotels que hi ha al davant dels immobles desallotjats "fins que s'aclareixin les responsabilitats".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut