Els bombers han desallotjat de manera urgent els veïns de tres edificis al carrer Llull de Barcelona
Els bombers han desallotjat de manera urgent els veïns de tres edificis al carrer Llull de Barcelona
Barcelona

Desallotgen tres edificis del Poblenou per perill d'enfonsament

Els edificis del carrer Llull estan situats davant d'un solar on s'estan fent dos hotels

RedaccióActualitzat

Els bombers han desallotjat de manera urgent els veïns de tres edificis al carrer Llull de Barcelona, al Poblenou, per perill d'enfonsament. El desallotjament s'ha fet per motius estructurals a l'edifici del número 155, però també s'han desallotjat els edificis veïns, el 153 i el 157, per precaució. En total, es tracta de 19 habitatges i 32 persones.

Els edificis desallotjats estan situats davant d'un solar on s'estan fent dos hotels i que es coneix com el "solar de La Vanguardia", ja que és on hi havia la rotativa del diari. Els veïns fa temps que es queixaven que aquestes obres provocaven vibracions importants, molt soroll i esquerdes dins dels edificis, però aquest dimecres han vist que hi havia esquerdes importants al soterrani. I és que una part de les parets mestres havia quedat descalçada i això afecta greument l'estabilitat de l'edifici.

Quan els Bombers de Barcelona han arribat, s'han adonat de la importància de les esquerdes i han ordenat el desallotjament de l'edifici afectat i dels dos edificis veïns, segons ha explicat Ángel López, cap de guàrdia dels bombers:

"Hem vist que hi ha un problema greu en la fonamentació de l'edifici que afecta dos parets principals, amb unes esquerdes importants i amb una baixada d'aquestes parets que implica una inseguretat i desallotjar l'edifici del 155 i els dos edificis del costat per precaució."

Les esquerdes van aparèixer al setembre. Els veïns van demanar aleshores als responsables de les obres que s'ho miressin, però se'n van desentendre. Ara, però, les esquerdes han aparegut a les parets mestres i s'ha procedit a desallotjar. Al centre de les obres, hi ha un gran dipòsit d'aigües freàtiques.

Els veïns han pogut entrar un per un a casa seva per treure les pertinences més importants i s'espera, en principi, que passin entre 2-3 nits fora.

Aquest dijous a primera hora, tècnics de l'ajuntament tornaran a l'edifici amb els bombers per veure quina és la situació i esbrinar quines són les causes de les esquerdes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut