Barcelona

Els turistes gasten més de 8.000 milions fins a l'agost i marquen rècord històric

Els turistes estrangers van gastar un total de 8.026 milions d'euros a Catalunya entre gener i agost, un 9,5% més que en el mateix període de l'any anterior: un rècord històric, segons el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

Actualitzat
En total, Catalunya va rebre 9,8 milions de turistes estrangers entre gener i agost, un 3,9% més que en el mateix període de l'any anterior. Comparat amb el 2007, l'any rècord del turisme, hi ha hagut un milió menys de turistes, però han gastat més, 8.026 milions, enfront dels 6.800 del 2007.

Durant els mesos d'estiu, 5,2 milions de turistes estrangers han triat Catalunya per passar les seves vacances, un 5,1% més respecte als mateixos mesos de l'any passat, i han gastat uns 4.500 milions, un 12,5%. Pel conseller, aquestes xifres mostren la "recuperació" del turisme a Catalunya i evidencien la capacitat del sector per generar riquesa per a l'economia catalana.

Sembla que setembre també serà un bon mes i compensarà el fet que juliol "no va ser tan excepcional com la resta de la temporada".

Mena ha assegurat que hi ha hagut poca desviació de turistes que volien viatjar al nord d'Àfrica cap a Catalunya i que el que més ha influït en el bon comportament del turisme estranger ha estat la recuperació de l'economia de les famílies europees.

La majoria de turistes que vénen a Catalunya són francesos, britànics, italians i alemanys però aquest ha estat l'estiu dels russos. Un cop solucionats els problemes per tramitar visats, l'arribada de turistes russos ha augmentat més d'un 50%. Les dades provisionals apunten que entre gener i abril el turisme espanyol es manté en el mateix nivell de l'any passat; el català augmenta un 3,5%.

Entre maig i octubre Catalunya rebia 66 vols setmanals. Aquest any estan arribant més de 100 vols entre línies regulars i xàrters.

Mena ha destacat que la tarifa mitjana per habitació dels hotels de la costa ocupada ha crescut un 3% respecte a l'any anterior. En aquest sentit, la conselleria treballa en la consolidació dels mercats estrangers tradicionals, a l'hora que aposta per nous mercats. "Aquest any hem fet un esforç de promoció a Rússia i altres repúbliques soviètiques", ha dit Mena, que ha recordat l'alt poder adquisitiu d'aquests turistes i que, a més del sol i la platja, estan molt interessats en les compres.

Mena també ha recordat que la Generalitat treballa per atreure turisme asiàtic. Per això intenten establir vols directes amb algunes destinacions importants, com Hong Kong, Xangai, Pequín, Tòquio o Delhi.

A més, el departament està arribant a acords amb empreses que no són del sector turístic per promocionar Catalunya a l'estranger i està substituint les subvencions per altres línies d'ajuda, com facilitar els crèdits.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut