L'Indu, la Misha i la Trona han dit adeu a l'Aran Park
L'Indu, la Misha i la Trona han dit adeu a l'Aran Park
Vall d'Aran

Els tres cadells d'os nascuts a la Vall d'Aran es traslladen a França

L'Indu, la Misha i la Trona diuen adeu a l'Aran Park perquè el pare podria atacar-los quan la mare estigui en zel

RedaccióActualitzat

El parc de fauna del Baix Aran, l'Aran Park, trasllada aquest dimarts a França els tres cadells d'os que hi van néixer ara fa un any. Els llops grisos seran la novetat del parc aquesta temporada, que s'estrena el dia 1 d'abril, amb l'objectiu de superar els 45.000 visitants de l'any passat.

Els tres cadells no poden viure en el mateix recinte que el seus progenitors, perquè el pare podria atacar-los quan la mare estigui en zel. Per això, s'ha decidit portar-los a un altre parc al Pirineu francès, molt a prop de Lourdes. Acaben de sortir de la hibernació i es mostren molt actius i juganers.

 

Juganers abans de marxar a la seva nova casa

 

 

L'Indu, la Misha i la Trona aprofiten les seves últimes hores a Aran Park. Ara tenen poc més d'un any, i són fills de la Luna i el Ben, la parella d'ossos del parc aranès. Tots cinc no poden conviure en aquest recinte, perquè els petits, sobretot l'osset mascle, podrien ser atacats pel seu progenitor quan la femella estigui en zel. Per això s'ha decidit traslladar-los.

 

Els cadells van néixer a finals de gener del 2016

 

A principis de març es van detectar els primers moviments d'ossos després del període d'hibernació a la Vall d'Aran.

Actualment, hi ha una superpoblació d'ossos petits que han nascut en captivitat en diversos parcs zoològics de l'estat espanyol i resulta molt complicat reubicar-los en altres centres on hi hagi prou espai perquè hi visquin. Per evitar aquest problema, al parc de fauna d'Eth Portilhon, el mascle serà esterilitzat perquè no pugui tenir més descendència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut