El càmera de TeleMadrid agredit a la Ciutadella
El càmera de TeleMadrid agredit a la Ciutadella

Els treballadors de TeleMadrid, TV3 i Catalunya Ràdio condemnen l'agressió a un càmera

Denuncien la proliferació d'insults i agressions als mitjans i demanen als polítics que deixin d'alimentar la confrontació

Actualitzat

Els treballadors de TeleMadrid, TV3 i Catalunya Ràdio han condemnat rotundament "l'intolerable" agressió que va sofrir aquest dimecres un operador de càmera de la televisió pública madrilenya quan cobria una concentració de Ciutadans al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

En un comunicat emès aquest dijous han denunciat que l'últim any han proliferat els insults i agressions als treballadors dels mitjans i demanen als polítics que "deixin d'alimentar la confrontació partidista".

"És inadmissible que es vulgui justificar la violència contra aquest treballador amb l'excusa absurda que se'l 'va confondre amb un càmera de TV3'".

A través del comunicat que porta per títol "Stop agressions contra els mitjans de comunicació", els comitès d'empresa denuncien l'assetjament i la persecució dels equips dels mitjans de comunicació s'ha convertit en un problema de seguretat.

"En l'últim any han proliferat els insults i agressions a treballadors dels mitjans en general. S'han atacat seus i unitats mòbils i s'han interromput i boicotejat les connexions en directe tant de mitjans de comunicació públics com de diversos mitjans privats"

L'assetjament i la persecució als mitjans de comunicació s'ha convertit ja en un problema de seguretat per als equips que cobreixen informacions al carrer. L'agressió al càmera de TeleMadrid pel fet de ser confós amb un de TV3 parla per si sola. "

En el comunicat també exigeixen als responsables polítics que "deixin d'alimentar una confrontació partidista que repercuteix molt perillosament en contra els treballadors dels mitjans" i reclamen poder exercir amb llibertat i normalitat per garantir el dret a la informació de la ciutadania.

"Els treballadors de la informació hem d'exercir la nostra feina amb llibertat i normalitat per garantir el dret de la ciutadania a la informació a Catalunya, a Madrid o a qualsevol lloc."


Finalment, han traslladat al "company agredit" tota la seva solidaritat i suport i també als companys de TV3 i Catalunya Ràdio i altres mitjans per "la fustigació irresponsable que han patit en els últims mesos".

Podeu llegir el comunicat íntegre:

Comunicat Comitès Empresa TeleMadrid TV3 CatRàdio by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Els comitès professionals també condemnen l'agressió

Els comitès professionals de TV3 i Catalunya Ràdio s'han afegit a la condemna de l'agressió en un altre comunicat en el qual també reproven "les estratègies i els missatges de confrontació que atien el ressentiment i l'odi".

A més defensen l'actuació professional que es va seguir en la informació sobre l'agressió dissabte a una dona al Parc de la Ciutadella, després que la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, acusés TV3 de "posar en dubte" la versió de l'agredida.

"TV3 va tenir el comportament periodístic que se li exigeix: contrastar els fets, recollint la versió de les dues parts, i presentant el resultat a l'audiència."

Afegeixen que hi ha una escalada en les agressions a informadors de tots els mitjans que, en el cas de TV3, han obligat a adoptar mesures d'autoprotecció dels equips que abans s'havien pres "només en actes convocats per forces extremistes".

"TV3 era ahir a la Ciutadella. Hi havia 5 persones treballant, sense cap mena d'identificació ni a les càmeres, ni als micròfons ni a cap element de l'utillatge de feina. Si un càmera de TeleMadrid va ser agredit per la sospita que "era" de TV3, no volem ni pensar què hauria passat amb un equip nostre pertinentment identificat."

Podeu llegir el comunicat íntegre:

Contra Els Atacs Als Informadors by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

També la Xarxa de Col·legis Professionals que agrupa els 9 col·legis de periodistes que hi ha a l'Estat, ha fet un comunicat rebutjant l'agressió al càmera. I afegeixen que aquests "incidents suposen un atac a la llibertat d'informació, un dels pilars bàsics en els quals ha de sustentar-se qualsevol societat democràtica."

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióCsLlibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut