Manifestació a Blanes contra l'ERO a Nylstar, la setmana passada (ACN)
Manifestació a Blanes contra l'ERO a Nylstar, la setmana passada (ACN)
Blanes

Els treballadors de Nylstar aproven canviar l'ERO d'extinció per un de temporal

El sindicat CCOO s'ha mostrat contrari a l'acord perquè creu que "representa un empitjorament en la situació d'inactivitat de la planta"

Actualitzat

Els treballadors de l'empresa Nylstar han votat a favor de canviar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció, que afectava 155 dels 216 assalariats, per un de temporal de tota la plantilla fins al 31 de desembre d'aquest any. Segons ha informat el sindicat UGT en un comunicat, dels 159 vots emesos, 132 han estat favorables al preacord al qual van arribar els treballadors aquest dimarts a la tarda.

La UGT defensa que aquesta mesura "donarà temps a la direcció per buscar solucions, liquiditat i posar en marxa un altre cop l'activitat productiva". De fet, amb aquest acord, l'empresa té fins al 31 d'octubre per aconseguir una injecció de capital que aconsegueixi salvar la planta de Blanes. En cas que no sigui així, la direcció farà un concurs de creditors per trobar comprador.

A més, l'acord també preveu que, si l'empresa es vengués algun actiu, hauria de tenir sempre el consentiment del comitè d'empresa i, en qualsevol cas, serviria per pagar els endarreriments als treballadors.

Per la seva banda, el sindicat CCOO s'ha mostrat contrari a l'acord -que ja té el vistiplau de la direcció de la companyia- perquè creu que "representa un empitjorament en la situació d'inactivitat de la planta".

Anar al contingut