Barça

Els socis compromissaris del Barça aproven l'acord de patrocini del Barça amb la Fundació Qatar

L'assemblea de compromissaris del Futbol Club Barcelona s'ha desenvolupat des de les 16 h al Palau de Congressos i ha acabat durant fins quasi les deu del vespre. S'hi han acreditat un total de 893 socis compromissaris, en l'inici de la jornada. El primer punt del dia ha consistit a aprovar l'exercici econòmic i el pressupost 2011-2012. Posteriorment s'ha debatut i aprovat un dels punts calents de la jornada, la ratificació de l'acord de patrocini per portar a la samarreta "Qatar Foundation". La proposta "Un Camp Nou sense fum" també ha estat aprovada per una àmplia majoria. L'últim punt del dia, la creació d'una grada jove d'animació, ha estat la votació més igualada i amb intervencions més polèmiques. Finalment, per un marge de gairebé 100 vots a favor, ha estat aprovada pels socis compromissaris.

Actualitzat
La primera intervenció ha estat la d'un Sandro Rosell que ha reconegut un deute net de 364 milions d'euros que espera reduir a 338 aquesta temporada. A més, ha reprès els socis que van revendre entrades de la final de Wembley i ha demanat els assistents que votin "pensant en el Barça" i no en ells mateixos. El seu discurs s'ha anat intercalant amb imatges de la temporada passada i de l'entorn culer.

El primer punt de l'ordre del dia ha consistit a aprovar la liquidació de l'exercici econòmic de l'any passat, que ha estat defensat pel vicepresident econòmic, Javier Faus. Hi ha hagut 807 vots a favor, 14 en contra i 24 en blanc. Tampoc hi ha hagut problemes per aprovar el pressupost de la temporada 2011-2012: 789 vots a favor, 8 en contra i 26 en blanc.

La votació per l'acord de patrocini amb Qatar Foundation ha estat el punt calent del dia. Després d'una exposició de més de 20 minuts del directiu de l'àrea econòmica, Javier Faus, un total de 697 vots a favor hi han donat suport, amb 76 vots en contra i 36 en blanc. Després de la intervenció de Faus, i abans de la votació, hi ha hagut un llarg període de preguntes per part de molts socis compromissaris.

A continuació s'ha debatut si es prohibeix fumar a l'interior del Camp Nou, proposta que també ha estat ratificada per una àmplia representació dels més de 700 socis que hi havia encara al Palau de Congressos, per un total de 538 vots a favor, 89 en contra i 39 en blanc. Fins ara no fumar a l'estadi era només una recomanació del club.

Amb l'exposició del directiu Jordi Cardoner ha començat el torn per a l'última votació del dia. En el torn de preguntes i precs del soci, aquesta ha acabat sent la que ha suscitat més comentaris polèmics i pujats de to. Així s'ha reflectit en la votació posterior, on 295 socis dels presents a la sala han donat el vot de sí. Per contra, 198 hi han votat en contra i 33 en blanc. Aquesta proposta ha quedat aprovada però haurà de ser ratificada pels Mossos d'Esquadra, que estant estudiant les condicions d'aquesta iniciativa i podrien acabar vetant-la.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut