Madrid

Els sacerdots de la Jornada Mundial de la Joventut podran "perdonar" els penedits d'avortar

El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ha ofert un nou al·licient perquè els fidels vagin a la 26a Jornada Mundial de la Joventut la setmana vinent. El cardenal arquebisbe de Madrid ha concedit a tots els sacerdots legítimament autoritzats per confessar durant l'esdeveniment la facultat delegada de "perdonar" l'excomunió a tots aquells fidels que hagin avortat però estiguin "veritablement penedits".

Actualitzat
En un comunicat de l'arxidiòcesi, s'argumenta que la finalitat és que tots els assistents a les celebracions de la jornada, que presidirà el papa Benet XVI, puguin assolir de manera més factible "els fruits de la gràcia divina, que els obri les portes d'una vida nova".

De totes maneres, la nota adverteix que a tots aquells que se'ls aixequi l'excomunió "latae sentetiae" –automàtica per a certs pecats greus– se'ls imposarà "una penitència convenient".

Més enllà d'estar "veritablement penedit", per aconseguir ser "perdonat" cal participar devotament en algun acte sagrat o de pietat durant la jornada, així com a la seva conclusió solemne.

35.000 pelegrins s'instal·laran a Barcelona

Aquest divendres l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha xifrat en 35.000 els pelegrins que s'instal·laran a Barcelona per assistir posteriorment a la jornada a la capital de l'Estat. Segons Sistach, l'esdeveniment servirà per donar a conèixer Barcelona i Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut