Entrevista a tres bandes a Ginebra per tractar les solucions del conflicte a Síria
Entrevista a tres bandes a Ginebra per tractar les solucions del conflicte a Síria
El Caire

Els rebels sirians es fan amb un important aeroport militar al nord del país

Els rebels sirians han pres aquest divendres el control de l'important aeroport militar de Taftanaz, al nord de Síria, i els activistes han anunciat la mort d'almenys 40 persones en un bombardeig aeri al nord-est del país.

RedaccióActualitzat
Aprofitant la reunió que russos, nord-americans i europeus feien a Ginebra per buscar una solució al conflicte sirià, les forces rebels contràries al règim d'Al Assad es feien amb el control d'un important aeroport militar al nord del país, el de Taftanaz. Mentrestant, els activistes anunciaven la mort d'almenys 40 persones en un bombardeig aeri a la localitat d'Al Hul, al nord-est.

El portaveu del Front Islàmic Sirià (FIS), Yawad al Shami, ha dit que els combatents han passat a controlar l'aeròdrom de la província d'Idleb després de deu dies d'enfrontaments. Shami també ha afegit que els rebels han matat desenes de soldats i s'han apropiat d'un gran arsenal d'armes pesades, municions i tancs, mentre que l'aviació siriana bombardejava els helicòpters que hi havia a la base. En un comunicat, el Front Islàmic Sirià ha reivindicat la presa de les instal·lacions en coordinació amb dos grups islamistes radicals.

Segons declaracions del director de l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH), Rami Abdel Rahman, a l'agència APF, "l'aeroport militar Taftanaz i la base està totalment en mans dels insurgents. Hi ha morts entre les forces del règim i gran part dels soldats han fugit a l'alba".

En el passat, els rebels havien conquistat dos aeroports més petits.

Un bombardeig causa 40 morts al nord-est

Per la seva banda, grups d'activistes han anunciat la mort d'almenys 40 persones dijous a la nit en un bombardeig aeri del règim d'Al Assad contra la localitat d'Al Hul, a la província d'Al Hasaka, al nord-est del país. Samer al Abdul·là, combatent que es troba en aquesta província, ha parlat via internet d'un atac aeri amb tancs contra aquest territori després que l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) hagués controlat la zona rural pròxima de Tachrin.

Així mateix, els opositors Comitès de Coordinació Local (CCL) han assegurat que entre les 40 persones mortes hi ha menors i dones.









Anar al contingut