Imatge de dos edificis de pisos nous
S'encareix un 10% el preu dels pisos nous
Madrid

Els preus dels pisos cauen un 13,5% el segon trimestre a Catalunya

Segons l'Institut Nacional d'Estadística, això és 3 punts menys del que havia disminuït de gener a març. La moderació dels preus es nota sobretot en els pisos de segona mà, més que no pas en els nous.

RedaccióActualitzat
Continua la moderació en la caiguda de preus de l'habitatge. A Catalunya el preu de la vivenda ha baixat un 13,5% al segon trimestre en relació amb el mateix període de l'any passat. Segons l'Institut Nacional d'Estadística, això és 3 punts menys del que havia disminuït de gener a març. La moderació dels preus es nota sobretot en els pisos de segona mà, més que no pas en els nous. De fet, si es mira l'evolució trimestral, els preus de la vivenda usada han pujat un 0,6% aquest trimestre, en comparació amb el primer.

Al conjunt de l'Estat, els preus dels pisos han baixat un 0,8% el segon trimestre; això suposa el retrocés més suau des del quart trimestre de 2010, després que entre gener i març el preu de la vivenda baixés un 6,6%, el seu descens més gran des del 2007. En concret, els preus dels pisos de segona mà van disminuir un 0,1% en relació amb el primer trimestre, mentre que els de vivenda nova han retrocedit un 2,4%.

En termes interanuals, els preus dels pisos han retrocedit un 12%, enfront del descens interanual del 14,3% del primer trimestre.
Anar al contingut