Barcelona

Els peatges del túnel del Cadí, Mollet, Alella i les Fonts de Terrassa seran gratuïts per als usuaris habituals a partir del febrer

L'últim consell de govern de l'any ha aprovat l'avantprojecte que permetrà a partir de l'1 de febrer suprimir els peatges d'Alella, les Fonts, Mollet i el túnel del Cadí. El d'Alella serà gratuït per a usuaris que facin un mínim de vuit viatges mensuals de dilluns a divendres. En el cas de les Fonts, es flexibilitzen els descomptes per als conductors habituals independentment de l'itinerari. El túnel del Cadí, que tenia un descompte del 50% per a habitants de les comarques veïnes, serà ara totalment gratuït per als residents. Finalment, pel que fa al peatge de Mollet, s'aixecarà la barrera per als usuaris habituals. Amb tot, els usuaris no habituals veuran com el preu dels peatges s'incrementa un 3,28% de mitjana.

Actualitzat

A partir del febrer molts usuaris dels peatges que hi ha als accessos de Mollet, Alella i les Fonts, així com els del túnel del Cadí, notaran canvis a l'hora de pagar el trajecte.

Travessar el túnel del Cadí sortirà de franc a totes les persones que estiguin empadronades en algun municipi del Berguedà, la Cerdanya o l'Alt Urgell, tots els dies de la setmana. Fins ara els residents en aquestes comarques pagaven la meitat de la tarifa.

Qui entri o surti per l'accés de Mollet del Vallès veurà com es redueix substancialment el peatge. La titularitat d'aquest tram d'autopista està compartida entre la Generalitat i el Ministeri de Foment. El tram que serà gratuït serà el corresponent a la Generalitat, de dilluns a dissabtes no festius, mentre que diumenges i festius la bonificació serà del 48,5%.

L'accés d'Alella a la C-32 serà gratuït per als vehicles lleugers amb origen i destinació a Barcelona a partir del vuitè trànsit. Aquesta bonificació s'aplicarà de dilluns a divendres no festius.

Pel que fa a l'accés de les Fonts s'amplien els itineraris actualment bonificats de Sant Cugat i Rubí a tots els que tinguin com a origen i destinació Barcelona, suprimint l'actual requisit dels vuit trànsits mensuals.

Per beneficiar-se d'aquestes mesures s'ha de dur el teletac, ja que la concessionària cobra el pas del peatge i després és l'administració qui torna els diners al compte bancari del qual s'han cobrat.

El rescat d'aquests peatges suposa una inversió de 12 milions d'euros, que surten de la inversió en infraestructures pactada amb el govern espanyol.

Els peatges s'apugen un 3,28% el 2007


La Generalitat, d'altra banda, ha aprovat una pujada mitjana dels peatges que depenen de concessió de l'administració catalana d'un 3,28% pel 2007, segons que ha informat el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Aquesta pujada de peatges afecta vies com el túnel del Cadí, la C-16 -Terrassa-Barcelona- i la C-32, tant en direcció al Vendrell com en direcció Mataró; així com la C-33 en el tram Barcelona-Montmeló.

Així, el túnel del Cadí passarà a costar 10,04 euros el 2007 (abans 9,68 euros) i la C-16 entre Sant Cugat i Manresa arribarà a costar 2,08 euros entre dilluns i divendres i 1,96 euros els dissabte i festius. La C-16 en el tram Terrassa-Manresa tindrà un peatge de 3,29 euros els dies d'entre setmana i els caps de setmana arribarà als 5,99 euros. En aquesta mateixa via, el túnel de Vallvidrera es col·loca en 2,86 euros en dies i hores vall i en 3,22 euros en hores punta, mentre que els túnels del Garraf, per accedir a Sitges des de Barcelona, costaran 4,85 euros (abans, 4,69 euros), però per als usuaris habituals es col·locaran en 2,59 euros.

La C-32 també registrarà pujades el 2007 en els seus diferents trams, arribant a 2,72 euros per al tram Sitges - el Vendrell, i a 1,06 euros per a Mataró-Palafolls. Finalment, la C-33 entre Barcelona i Montmeló costarà 1,26 euros el 2007, quan aquest any el peatge valia 1,23 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut