Un usuari amb patinet elèctric a la Barceloneta
Un usuari amb patinet elèctric a la Barceloneta
Barcelona

Els patinets elèctrics, en el punt de mira de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Aviat començaran a multar els usuaris que incompleixin la normativa que els obliga a anar per carrils bici o zones limitades a 30 km/h

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona creu que l'augment dels patinets elèctrics a la ciutat és un dels grans reptes en seguretat viària.

La capital catalana ja té una ordenança que obliga els usuaris d'aquests vehicles i dels "segways" a circular només pels carrils bici, a un màxim de 10 km/h, o bé per les calçades de zona 30, però aquests dies n'està fent una campanya informativa i avisa que aviat començarà a multar els infractors.

Per anar en patinet elèctric, cal ser major de 16 anys i, en el cas dels més grossos, és obligatori portar cas.


El cos admet que és un transport ecològic molt vàlid, però considerat que aviat es podria convertir en un problema, com explica el portaveu de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner:

"Xoca o col·lisiona amb la mobilitat de la resta de persones que van per la vorera, la velocitat que agafen aquests vehicles... Hi ha tota una sèrie de condicionants que fan que sigui necessària una intervenció o regulació, perquè, si no, ens trobarem d'aquí poc amb accidents o lesions."

La campanya informativa ha començat aquesta setmana, coincidint amb la tornada a l'escola, i s'allargarà fins a finals de setembre.

Els agents també informen els usuaris de la bicicleta que tenen prohibit circular per voreres, andanes i passeigs de menys de 4,75 metres d'amplada.

En aquest cas, hi ha una moratòria en l'aplicació de l'ordenança que s'aixecarà al gener i, per tant, a partir d'aleshores, la policia podrà multar els ciclistes que circulin per la majoria de voreres de la ciutat.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut