Madrid

Els números dels nous telèfons mòbils començaran per 7

Els nous números de telefonia mòbil començaran per 7 quan s'exhaureixin els 100 milions de números que comencen per 6 usats actualment, segons ha anunciat el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. La decisió és conseqüència de la consulta pública que va fer el departament de Miguel Sebastián durant el mes de juny. Així, la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació aprovarà pròximament una resolució mitjançant la qual s'atribuirà a les comunicacions mòbils 80 milions de números del rang 7. L'objectiu de l'obertura d'un nou rang de numeració és afavorir el desenvolupament de nous serveis com l'accés en banda ampla a internet.

Actualitzat
De l'anàlisi de les respostes rebudes pel Ministeri se'n desprèn la necessitat d'atribuir a curt termini el rang 7 als serveis de comunicacions mòbils, a causa del fort creixement previst dels accessos mòbils de banda ampla a internet.

Així mateix, la majoria de les respostes manifesta la conveniència d'usar números pertanyents al Pla Nacional de Numeració Telefònica per a les comunicacions màquina-màquina, en lloc d'adreces IP o altres identificadors.
Anar al contingut