Girona

Els Mossos donen consells a l'Església gironina davant l'allau de robatoris

Els Mossos d'Esquadra s'han reunit amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i una quinzena d'arxiprestes per impartir-los una xerrada sobre mesures preventives de cara a robatoris. Després de l'onada de furts que hi ha hagut en les darreres setmanes en parròquies i esglésies gironines, els Mossos es van posar en contacte amb el bisbat i van acordar contactes periòdics per prevenir aquestes sostraccions i respondre-hi. El bisbe de Girona ha agraït la iniciativa al cos policial i ha apuntat que la xerrada ha servit "per tenir algunes qüestions més clares".

Actualitzat
En les últimes setmanes hi ha hagut una veritable allau de robatoris en esglésies i parròquies de les comarques de Girona, d'on sobretot se n'han endut diners. La majoria de robatoris s'han produït quan s'estaven fent misses, enterraments o en dies de col·lectes especials.

Per prevenir més robatoris, els Mossos d'Esquadra s'han reunit amb els responsables del bisbat per aconsellar-los sobre determinades accions que cal tenir en compte davant de possibles furts, com ara fer un inventari dels objectes de l'església o no entrar a la rectoria si se sospita que hi ha entrat algú.

"Del que es tracta és justament de donar més informació, fer una millor labor de prevenció i, també, quan es produeixi el robatori, donar una resposta immediata", ha indicat el responsable de la regió policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer. La cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà, la subinspectora Rosa Negre, ha informat als assistents que ja s'ha detingut a la parella de lladres que van cometre la majoria de robatoris en esglésies o parròquies de Viladasens, Púbol, la Pera o Monells.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut