Els missatges al llibre de Guernica de Puigdemont i Sáenz de Santamaría
Els missatges al llibre de Guernica de Puigdemont i Sáenz de Santamaría
Gernika

Els missatges al llibre de Guernica de Puigdemont i Sáenz de Santamaría

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, han coincidit aquest dissabte en l'acte de presa de possessió del lehendakari Iñigo Urkullu.

En l'acte, per protocol, s'han assegut un al costat de l'altre. En la cerimonia, els dos han firmat el llibre de juntes de Guernica. El periodista de Catalunya Ràdio Dani Gómez ha captat els missatges que han escrit i les diferències en els desitjos i peticions.

En el missatge, Puigdemont firma amb un "Visca Euskadi i Catalunya". El president de la Generalitat parla de "dos pobles que tenim un vell i intens desig de llibertat."


El text de Puigdemont diu:

"Escric amb un honor immens en aquest llibre com a president de la Generalitat, testimoni privilegiat d'un dels actes més transcendents que donen sentit a la identitat basca. Em sento honorat d'haver-hi estat convidat i de representar la nació catalana. Som dos pobles que tenim un vell i intens desig de llibertat i sabem que la llibertat es defensa dia a dia i i al costat del desig dels nostres ciutadans."

Sáenz de Santamaría, en un text més curt i amb una lletra més entenedora, desitja "lleialtat i entesa per treballar junts al servei dels bascos i de tots els ciutadans."


El text de Sáenz de Santamaría diu:

"En aquesta casa de les Juntes Generals i sota la mirada de segles d'història, lleialtat i entesa per treballar junts al servei dels bascos i del conjunt dels ciutadans."

 

Com a curiositat, Puigdemont firma amb el seu nom i el càrrec "130 president de la Generalitat", mentre que Soraya Sáenz de Santamaría signa amb el càrrec de vicepresidenta.

Anar al contingut