Barcelona

Els manters se senten enganyats per l'Ajuntament de Barcelona

Els representants dels manters i les organitzacions que els donen suport han fet una protesta desplegant a la Rambla els productes que venen habitualment

RedacccióActualitzat

Uns quaranta manters han protestat aquest dissabte a la tarda a la Rambla de Barcelona perquè se senten "traïts" pel govern municipal que lidera Ada Colau. 

Els representants dels manters i les organitzacions que els donen suport han fet una roda de premsa, a peu dret, a tocar de Canaletes. Els manters, acompanyats per la regidora de la CUP Maria Rovira, han acusat l'executiu liderat per Barcelona en Comú de continuar apostant per la "repressió policial" davant el problema del top manta.

 

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona creu que l'ajuntament els menteix quan els assegura que posarà en marxa un pla per oferir-los feina. Segons la seva versió, fins ara, cap immigrant irregular dedicat a aquesta activitat ha rebut cap oferta per participar en els esmentats plans de formació i ocupació.

Per fer visible la protesta, els manters han fet un Mercat Rebel i han desplegat els productes que habitualment venen a diferents zones de la ciutat.

Aquest matí, el portaveu dels manters, Daouda Dieye, també ha dit, al programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, que se senten enganyats i que les mesures previstes són del tot insuficients. També critica que els terminis per posar-les en marxa són massa llargs.

Des de la Confederació de Comerç de Catalunya, el seu secretari general, Miquel Àngel Fraile, troba inadmissible que es permeti l'activitat dels manters a la ciutat.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut