El laborista Ed Miliband alerta sobre el "descontrol monetari" en cas de compartir la lliura. (Foto: Reuters)
El laborista Ed Miliband alerta sobre el "descontrol monetari" en cas de compartir la lliura. (Foto: Reuters)
Londres

Els laboristes amenacen els escocesos de vetar-los la lliura si voten per la independència

La moneda del Regne Unit s'ha convertit en el tema central del debat entre unionistes i independentistes a menys d'un mes del referèndum escocès

RedaccióActualitzat

El lider de l'oposició britànica, el laborista Ed Miliband, ha amenaçat els escocesos que si voten per la independència no podran seguir utilitzant la lliura esterlina.

La moneda del Regne Unit s'ha convertit en el tema central del debat entre unionistes i independentistes quan falta menys d'un mes perquè se celebri el referèndum per la independència d'Escòcia.

En un debat televisiu amb el líder unionista Alistair Darling, l'independentista Alex Salmond va amenaçar de no assumir la part del deute britànic si Anglaterra no accepta compartir la moneda.

Ara, Ed Miliband ha alertat del descontrol monetari que podria causar una lliura sota dos estats amb interessos divergents, i ha posat com exemple el que passa amb l'euro al continent.

El Partit Laborista té a Escòcia un dels feus més importants de vots i la independència escocesa els disminuiria les possibilitats d'accedir al govern britànic.

Anar al contingut