Els hotels perden un 11% de turistes estatals aquest estiu

El hotels catalans registren un fort descens del negoci del turisme nacional. La caiguda es compensa pels turistes estrangers que han fet més nits a l'hotel.

RedaccióActualitzat
Aquest juliol Catalunya ha rebut un 9% més de turistes estrangers que l'any passat. Però aquest augment no s'ha traslladat en la mateixa proporció si mirem la xifra de pernoctacions hoteleres que han crescut un 5,9%. I és que tot i que la majoria han anat a hotels, molts han preferit buscar allotjaments alternatius i més barats.

En total, a tot l'Estat hi ha hagut un 1,4% menys de pernoctacions hoteleres. Qui més ha deixat d'anar als hotels han estat els mateixos espanyols, amb una davallada d'estades de l'11%. Barcelona és on s'ha notat més aquesta tendència, i els hotelers de la ciutat han perdut gairebé un 20% de pernoctacions dels espanyols.

Hi ha zones concretes, però, on el nombre de pernoctacions hoteleres ha pujat gràcies als turistes estrangers. És el cas de la Costa Daurada, amb un augment de 200.00 pernoctacions més d'estrangers respecte al juliol de l'any passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut