Canes

Els germans Coen presenten a Canes el seu particular homenatge al folk dels 60 a través de la vida d'un cantant fracassat

Joel i Ethan Coen han presentat "Inside Lewyn Davis", una immersió melancòlica i irònica al folk nascut a Nova York als anys 60. Els germans fan una radiografia d'aquella època a través de la vida d'un cantant fracassat que s'assembla molt a un dels cantautors que Bob Dylan va eclipsar, Dave van Ronk. Els actors que donen vida a la història són John Woodman, Justin Timberlake i Oscar Isaac.

RedaccióActualitzat
Nit d'humor negre al Festival de Cinema de Canes a càrrec dels germans Coen. Ethan i Joel Coen ja van trepitjar la catifa vermella de Canes fa vint-i-dos  anys. Ho feien per primer cop i van seduir amb "Barton Fink", que es va endur la Palma d'Or del festival de cinema. Ara, els Coen hi han tornat per presentar la seva nova pel·lícula, "Inside Lewyn Davis", una immersió melancòlica i irònica al folk nascut a Nova York als anys 60.

Joel i Ethan Coen fan una radiografia d'aquella època a través de la vida d'un cantant fracassat que s'assembla molt a un dels cantautors que Bob Dylan va eclipsar, Dave van Ronk. Precisament, abans que cantautors com Dylan revolucionessin el panorama musical dels 60, no era gens fàcil viure de la música folk. I encara menys per al protagonista de la pel·lícula dels Coen: Lewyn Davis. Dormint en habitacions d'amics de Greenwich Village, a Nova York, fent autoestop i sense ni un ral. Inseparable de la guitarra, de les seves cançons i d'un gat, viu com un veritable bohemi, amb ínfules d'artista, fracassat, però orgullós.

Els actors que donen vida a la nova historia dels Coen són John Woodman, Justin Timberlake, Carey Mulligan i Oscar Isaac, el seu nou i brillant protagonista, un actor guatemaltenc que està triomfant a Hollywood.

En una divertida roda de premsa, Ethan Coen, ha explicat: "Sempre ens ha interessat la música, i tenim molt de respecte pel que va suposar l'ambient folk i com era el Village de l'època". Per la seva banda, el seu germà, Joel, ha reconegut: "La pel·lícula no té gaire argument. Per això hi vam posar el gat."

"Inside Llewys Davis" és el particular homenatge dels Coen a la música folk, amb aquell sentit de l'humor seu, de vegades surrealista, al servei d'un film petit, malenconiós i molt musical.
Anar al contingut