Vacunació
Vacunació
Barcelona

Els experts desvinculen les vacunes de l'augment de les al·lèrgies

Barcelona acull el congrés anual de l'Acadèmia Europea de l'Al·lèrgia i d'Immunologia Clínica que aplega a 7.000 metges especialistes de tot el món

RedaccióActualitzat

L'Acadèmia Europea de l'Al·lèrgia i d'Immunologia Clínica assegura que no hi ha cap prova científica que demostri que l'acumulació de vacunes durant la infància sigui la causa de l'aparició d'al·lèrgies.

És una de les constatacions s'ha fet en el Congrés d'Al·lèrgia i Immunologia  que se celebra fins dimecres a Barcelona. Un congrés que aplega 7.000 experts mundials en al·lèrgies.   

La suposada relació entre la vacunació infantil i el desenvolupament de futures al·lèrgies és un dels arguments que fan servir els col·lectius antivacunes.  

Les diverses al·lèrgies afecten més de 150 milions de persones a Europa i es preveu que, d'aquí a 10 anys, aquesta xifra haurà augmentat un 50 per cent. Per aquesta raó, els experts creuen que és necessari que es concienciï a la societat de com reaccionar davant aquesta malaltia i s'eduqui a la població de com actuar davant la sintomatologia i els efectes de les al·lèrgies.

L'Acadèmia Europea d'Al·lèrgia i Immunologia alerta de la falta d'especialistes en al·lèrgies a la sanitat pública. Una manca de metges que coincideix amb l'aparició d'al·lèrgies cada cop més agressives degut a l'augment de la contaminació atmosfèrica.

    
Anar al contingut