Washington

Els Estats Units suspenen els contactes amb Moscou pels bombardejos russos a Alep

L'equip del president Barack Obama ha anunciat, a més, que retiraran el personal militar que havia de coordinar amb Moscou els atacs contra els grups jihadistes

RedaccióActualitzat

La treva s'allunya d'Alep. Els Estats Units han complert les amenaces i han decidit suspendre els contactes bilaterals amb Rússia sobre la guerra de Síria a causa de l'ofensiva continuada de l'exèrcit rus contra aquesta castigada ciutat on malviuen un quart de milió d'habitants enmig dels bombardejos.

L'equip de Barack Obama ha anunciat, a més, que retiraran el personal militar que havia de coordinar amb Moscou els atacs contra els grups jihadistes. El govern rus lamenta la decisió, segons informacions de l'agència TASS. El Ministeri d'Afers Estrangers ha dit que en tot moment ha actuat per mantenir l'acord de principis de setembre.

Plouen les crítiques internacionals i d'organitzacions humanitàries per l'ofensiva desencadenada els últims dies per part de l'exèrcit sirià i l'aviació russa contra objectius civils a les zones on resisteixen els rebels. Sobre el terreny, l'hospital més gran del sector opositor de la ciutat d'Alep ha quedat definitivament destruït pels atacs aeris. L'hospital estava fora de servei des de la setmana passada, quan va ser bombardejat en dues ocasions.

A part d'això, un atemptat suïcida reivindicat pels jihadistes ha matat una vintena de persones i n'ha ferit més de 50 en una zona kurda del nord de Síria, un atac que encara afegeix més inestabilitat a la zona. El suïcida ha fet explotar la bomba durant la celebració d'un casament. El poble on ha passat està sota el control de les milícies kurdes, que van fer fora l'exèrcit sirià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut