Washington / Brussel·les

Els Estats Units i la UE anuncien més sancions contra Rússia per la crisi amb Ucraïna

Els Estats Units anuncien un nou paquet de sancions contra bancs i empreses, i la UE suspèn la cooperació financera amb Moscou.

RedaccióActualitzat

La comunitat internacional intensifica la pressió sobre Rússia per les seves intervencions a l'est d'Ucraïna. Per una banda, els Estats Units han anunciat un nou paquet de sancions contra bancs i empreses russos. Per una altra, la UE ha suspès la cooperació financera amb Moscou.

La Casa Blanca ha inclòs bancs com Gazprombank i Vneixeconombank i companyies energètiques com Rosneft i OAO Novatek a la llista de corporacions sancionades. El president nord-americà, Barack Obama, ha assegurat que aquestes mesures demostren que Moscou no pot actuar de forma impune a Ucraïna. "Esperem que els dirigents russos s'adonin d'una vegada que les seves accions a Ucraïna tenen conseqüències, sobretot l'afebliment de l'economia russa i un aïllament diplomàtic creixent", ha afirmat durant una roda de premsa.

Les sancions arriben també a quatre funcionaris russos, entre els quals hi ha un assessor del president rus, Vladímir Putin, a vuit empreses de defensa i a les repúbliques de Donetsk i Lugansk, els territoris de l'est d'Ucraïna on s'han aixecat els insurgents prorussos.

De forma coordinada amb els Estats Units, la Unió Europa ha aprovat també la suspensió de la cooperació financera amb Rússia mitjançant el Banc Europeu d'Inversions i el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament.

Decepció a Rússia

El ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, s'ha mostrat decebut pel nou paquet de sancions. Lavrov ha lamentat que Brussel·les cedeixi al que considera un xantatge de Washington a l'hora de tornar a castigar Moscou.

Per la seva banda, el president ucraïnès, Petrov Poroixenko, s'ha felicitat per les noves sancions; les considera un pas important per defensar la sobirania, la integritat territorial i la independència d'Ucraïna

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut