Madrid

Els embassaments catalans rebaixen les reserves al 19,6%, la meitat que l'any passat

Les últimes pluges pràcticament no s'han notat als embassaments catalans, on continuen baixant les reserves d'aigua. Segons dades del Ministeri de Medi Ambient, actualment es troben al 19,6% de la seva capacitat, la meitat que fa un any i gairebé una quarta part que dos anys enrere. Els embassaments catalans són juntament amb els del Segura i els de les conques de l'Atlàntic i el Mediterrani d'Andalusia els únics que han registrat descensos en les reserves d'aigua aquesta última setmana.

Actualitzat
Tot i la situació crítica d'aquestes zones, les pluges dels darrers dies, amb una mitjana de 12 litres per metre quadrat, han donat una petita treva. Les reserves hidràuliques en el conjunt d'Espanya arriben ara al 46,6%, un punt per sobre dels nivells de la setmana passada. Tot i aquesta bona notícia, les reserves d'aigua totals són extremadament baixes i estan un 15% per sota del nivell que tenien ara fa un any.

Els embassaments de Catalunya estan a un 19,6% de la seva capacitat. És el segon nivell més baix després de la conca del Segura, amb un 17,8%. Altres zones amb dificultats són la conca de Xúquer, el Mediterrani d'Andalusia i el Guadalquivir.

Algunes zones del nord d'Espanya tenen garantides les reserves que oscil·len entre el 80% i el 90% de la seva capacitat. La costa gallega supera per poc la meitat de les reserves, amb un 56%. L'Ebre, el Guadiana i el Duero estan entre el 53% i el 55% mentre que la conca del Tajo està en un 47% de la seva capacitat.
Anar al contingut