Barcelona

Els economistes catalans pronostiquen que caldran 10 anys per reduir la pobresa a nivells d'abans de la crisi

Ho afirmen un 88% dels economistes catalans, segons l'última enquesta del Col·legi d'Economistes de Catalunya

RedaccióActualitzat

Un 88% dels economistes catalans creuen que es trigarà fins a 10 anys a reduir la pobresa fins als nivells d'abans de la crisi. Ho diu l'última enquesta del Col·legi d'Economistes de Catalunya, que es va fer entre mitjans de febrer i finals de març i a la qual van respondre 1.600 col·legiats.

En roda de premsa, el degà del Col·legi d'Economistes, Joan B. Casas, ha assenyalat que aquesta percepció es deu a l'elevat atur i que "tenir feina ja no garanteix un bon nivell de vida" com a conseqüència de la moderació salarial i que la feina que s'està creant és precària i inestable.

D'aquí que nou de cada deu enquestats opinen que som lluny de tenir una ocupació ben pagada i estable i un 55 per cent pensa que la reforma fiscal no tindrà cap efecte en la recuperació econòmica i la creació d'ocupació.

L'atur és encara el problema principal de l'economia catalana per a aquests professionals, seguit del "dèficit fiscal" de Catalunya i l'Estat i de la debilitat de la demanda interna, mentre que la situació política ocupa el cinquè lloc.

La meitat dels enquestats consideren que la situació econòmica ha millorat els últims mesos. Es tracta del nivell més alt des del 2001, quan es va començar a fer aquesta enquesta. Només un 8% considera que la situació empitjorarà.

Anar al contingut