Barcelona

Els doctors Baselga, Esteller i Massagué, Premi Internacional Catalunya per la seva tasca en la recerca oncològica

Puigdemont remarca que el premi als tres investigadors vol reconèixer l'excel·lència i la vocació de servei de la seva feina la investigació sobre el càncer

RedaccióActualitzat

El jurat del Premi Internacional Catalunya ha concedit per primera vegada el guardó a tres persones: els doctors Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué. El premi se'ls atorga per la seva destacada tasca en la investigació en l'àmbit de la recerca oncològica.

El president de la Generalitat ha destacat que enguany el jurat ha triat els tres premiats entre 138 candidatures que inclouen noms molt coneguts provinents de 57 països diferents i d'àmbits molt diversos. Els guanyadors, cadascun des d'un àmbit diferent i treballant des de centres de màxima excel·lència i prestigi, han fet una contribució a la investigació oncològica.

Puigdemont ha volgut remarcar que el premi no se'ls dóna per ser d'on són, per ser tres investigadors catalans, sinó perquè han fet una contribució rellevant per a la humanitat. És un reconeixement a l'excel·lència, però a l'excel·lència que té una vocació de servei:

"Que quedi clar que no se'ls concedeix per ser d'on son, potser això els podia haver anat a la contra. D'aquesta tasca que estan desenvolupant els doctors Baselga, Esteller i Massagué ens en sentim molt orgullosos i hem de saber reconèixer la tasca excepcional que estan desenvolupant a nivell mundial."


Perfil dels guardonats

Manel Esteller és metge i investigador. Nascut a Sant Boi de Llobregat el 1968, és director del programa d'Epigenètica i Biologia del Càncer de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge. És especialista en epigenètica dels tumors, és a dir, que investiga els gens per saber com i per què uns desenvolupen cèl·lules tumorals i altres no.

Josep Baselga és oncòleg i investigador. Nascut a Barcelona el 1959, és director mèdic del "Memorial Sloan Kettering" de Nova York, un centre líder al món en la lluita contra el càncer. També és director del VHIO, institut de recerca del càncer de la Vall d'Hebron. És un dels màxims experts mundials en càncer de mama.

Joan Massagué és científic i farmacèutic. Nascut a Barcelona el 1953, treballa també als Estats Units des de fa trenta anys, tot i que sempre ha estat molt vinculat a les principals institucions científiques catalanes. La seva especialitat és l'estudi de les metàstasis.    

Els noms dels premiats els han anunciat a la galeria gòtica del palau de la Generalitat Carles Puigdemont, que, en la seva condició de cap de l'executiu, presideix el jurat, i la biòloga Anna Veiga, que és una de les personalitats de diferents branques que han participar en la deliberació i selecció dels guanyadors.

El Premi Internacional Catalunya reconeix persones que han contribuït amb el seu treball a desenvolupar els valors culturals, científics o humans a tot el món.

El premi, dotat amb 80.000 euros, es lliurarà en una cerimònia el 25 d'octubre.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut