Els representants dels sindicats d'ensenyament i de l'Assemblea de Docents en una imatge d'arxiu.
Els representants dels sindicats d'ensenyament i de l'Assemblea de Docents en una imatge d'arxiu.
Palma

Els docents de les Balears reactivaran les mobilitzacions pel decret de trilingüisme a partir del 25 d'octubre

Els mestres de les Balears reactivaran les mobilitzacions a les escoles i instituts a partir del dia 25 d'octubre si abans no arriben a cap acord amb la conselleria. Els sindicats, però, donen per morta la negociació amb el govern. La mobillització es planteja ara de manera sostinguda en el temps amb la convocatòria de jornades puntuals de vaga durant tot el curs.

RedaccióActualitzat

Els mestres de les Balears reactivaran la vaga a les escoles i instituts contra el decret de trilingüisme del govern a partir del dia 25 d'octubre, si abans no arriben a cap acord amb la conselleria. La mobilització es planteja ara de manera sostinguda en el temps amb la convocatòria de jornades de vaga que es convocarien de manera puntual durant tot el curs. I és que, després de participar en la vaga del dia 24 contra la LOMCE, el sindicat STEI creu que el conflicte educatiu s'ha de tornar a fer visible. Els sindicats, a més, donen per morta la negociació amb el govern.

Tot plegat quan representants dels sindicats de Catalunya, del País Valencià i d'Euskadi han assistit a una trobada a Palma amb el sindicat STEI per expressar el seu suport a la comunitat educativa balear, a qui consideren punta de llança en la lluita contra la LOMCE.

Els mestres van tornar a les aules dilluns de la setmana passada, després de tres setmanes de vaga contra el decret del trilingüisme. Durant tot aquest temps han deixat de cobrar les nòmines, però han trobat el suport dels ciutadans en la seva lluita i a la seva butxaca, a través d'aportacions populars a la "caixa de resistència".

Anar al contingut