Barcelona

3 detinguts en l'operació antijihadista estarien vinculats als atemptats de Brussel·les

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha dit a TV3 que a aquests detinguts en l'operació antijihadista a l'àrea de Barcelona se'ls acusarà de pertinença a Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Tres dels detinguts en l'operació antiterrorista d'aquest matí a Catalunya tindrien relació amb els atemptats jihadistes del març de l'any passat a Brussel·les, on van morir 35 persones. El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha dit que aquests detinguts se'ls acusarà de pertinença a Estat Islàmic.

L'operació l'ha coordinat el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. A més dels detinguts i escorcolls a Catalunya, l'Audiència Nacional informa que hi ha registres al Marroc, als domicilis dels familiars dels detinguts. Afirma que la jutge belga que instrueix la investigació dels atemptats de Bèlgica va trobar vincles entre els presumptes responsables d'aquestes accions terroristes i alguns marroquins residents a Catalunya. Segons l'Audiència, tres dels arrestats estarien relacionats amb les persones que van cometre els atemptats, i la resta haurien fet delictes vinculats amb tràfic de droga.

 

 

Els nou arrestats a Catalunya són homes d'entre 30 i 40 anys, un de nacionalitat espanyola i la resta de nacionalitat marroquina, Han estat detinguts per integració en organització terrorista i per altres delictes relacionats amb el crim organitzat. La gran majoria tenen antecedents policials per delinqüència comuna i activitats de crim organitzat.

Els atemptats de Brussel·les del març de l'any passat van tenir lloc a l'aeroport i a l'estació de metro de Maelbeek, i van provocar 35 morts. Van ser les accions terroristes més mortíferes que hi ha hagut mai a Bèlgica. Tres dels jihadistes van morir durant aquestes accions, i Estat Islàmic se'n va declarar responsable.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut