Madrid

Els comptes de Rato i Goirigolzarri no reflectien la realitat de Bankia

L'informe elaborat pel Banc d'Espanya conclou que hi ha ajustos de gran importància no compatibilitzats

RedaccióActualitzat

Els comptes de Bankia i els de la seva matriu BFA de l'any 2011, durant els mandats de Rodrigo Rato i el seu successor, José Ignacio Goirigolzarri, no reflectien "la imatge fidel de les entitats". És la conclusió de l'informe elaborat pel Banc d'Espanya, que conclou que hi ha ajustos de gran importància no comptabilitzats.

Sobre els comptes elaborats per l'equip de l'exministre Rato, l'informe assegura que "la informació analitzada posa en relleu la pèssima qualitat del seguiment del risc de crèdit". Els pèrits també veuen irregularitats en la sortida a borsa de Bankia el juliol del 2011, tant pel que fa al preu de sortida i la manera com es va fixar, com pel moviment dels títols els primers dies de cotització o la informació que es donava als fullets informatius.

Els informes dels pèrits del Banc d'Espanya, que ja té el jutge Fernando Andreu, poden ser determinants dins del "cas Bankia", on hi ha imputats 31 exconsellers de l'entitat i de la seva matriu.

Cauen un 4% els títols de Bankia

Després d'aquest informe dels pèrits, els títols de Bankia s'han desplomat més d'un 4%. Els títols de l'entitat nacionalitzada es precipitaven fins a 1,359 euros poc abans de les dues del migdia, immersos en una gran volatilitat. De fet, el preu de les accions de Bankia marcaven un mínim d'1,349 euros i un màxim d'1,429 euros. 

La caiguda en les accions de Bankia coincideix amb l'Ibex-35 perdent més d'un 1% després de la reunió del BCE, en què s'ha decidit mantenir els tipus de interès al mínim històric del 0,05%. El selectiu espanyol se situava per sota dels 10.800 punts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut