Els ciclistes de Barcelona demanen poder saltar-se els semàfors

Amics de la bici proposa a l'Ajuntament que els ciclistes puguin fer com els vianants i travessar quan no ve cap cotxe

RedaccióActualitzat

Poder passar els semàfors en vermell, quan no hi cap perill, com ja fan els vianants. Això és el que demana a l'Ajuntament de Barcelona el col·lectiu Amics de la bici.

L'Albert Garcia, d'aquesta agrupació ciclista, explica que la mesura ja s'aplica a França:

"El ciclista, quan arriba a un semàfor en vermell, en una ciutat com París, el que fa és un "cediu el pas": mira i, si no ve ningú, després d'haver respectat els vianants, passa."

Tot i ser, certament, revolucionària, la mesura suposaria, en el fons, reconèixer legalment el que molts ciclistes ja fan cada dia.

 

Amics de la bici lamenta que a Barcelona, ara per ara, es prioritzi el trànsit automobilístic.

"A Barcelona, a les cruïlles on hi ha algun conflicte, el que es fa en els semàfors, simplement, és donar preferència als cotxes sobre les bicicletes."

En aquest sentit, aquesta agrupació d'usuaris de la bicicleta també proposa altres mesures com ara que, en algunes vies, hi hagi "onades verdes" per a bicis.

 

Tot plegat, asseguren, faria més àgils els trajectes en bici i animaria més gent a agafar aquest mitjà de transport que descongestiona les ciutats i en redueix la contaminació.

D'altra banda, estan convençuts que no augmentaria la sinistralitat. Ni dels ciclistes ni dels vianants.

 

A Barcelona, aquest 2017, no hi ha mort cap ciclista a causa d'un accident. I només hi ha hagut dos vianants ferits greus en ser atropellats per ciclistes.

 

Pel que fa a les multes a ciclistes, la Guàrdia Urbana n'ha posat més de 6.500, de les quals més d'una tercera part, 2.506, són per haver-se saltat un semàfor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut