Vilafranca del Penedès

Els Castellers de Vilafranca busquen nous talents entre 1.300 joves escolars

RedaccióActualitzat

Vilafranca ha celebrat aquest dissabte unes jornades amb el nom de "Jo, verd", en referència al color de la camisa de la colla castellera. L'objectiu era que prop de 1.300 nois i noies d'escoles i instituts de la zona participessin en un concurs de castells.

La intenció era doble. D'una banda, fomentar l'afició castellera entre els joves i de l'altra, trobar nous talents.

El president dels Castells de Vilafranca, Joan Badell, ha explicat que una jornada com aquesta serveix per nodrir la colla de futurs castellers, ja que, d'aquest grup, uns quants passaran a formar part de la colla professional.

Han participat en el concurs de castells diversos centres de Secundària i hi ha hagut castells guardonats, però l'objectiu principal era que els participants toquessin els castells i els seus valors de ben a prop. De fet, s'ha atorgat un trofeu a la màxima puntuació i un altre que ha destacat les aptituds i el comportament de les colles.

A l'hora d'actuar, els nois hi han posat totes les ganes. A la majoria els ha agradat molt l'ambient. S'han interessat, s'han aficionat i bona part pensen tornar-ho a practicar.

I després dels millors resultats, salts i crits. Amb prou feines fa tres mesos que fan castells i ja ho celebren com els professionals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut