Barcelona

Els Bombers fan més de mil sortides en una nit de Sant Joan sense incidències importants

La majoria dels avisos rebuts pels Bombers són per focs de vegetació sense conseqüències greus Les feines de neteja deixen a punt les platges després de la revetlla.

RedaccióActualitzat

Hem viscut una revetlla de Sant Joan tranquil·la, sense incidents importants. Els Bombers de la Generalitat han rebut més d'un miler d'avisos d'emergència. La majoria, de poca importància: apagar contenidors cremats i petits incendis, tant de vegetació com a l'interior d'habitatges.

La incidència més important ha estat un incendi a la part baixa de la muntanya de Montserrat que ha cremat prop de mil metres quadrats de matolls. Set dotacions del cos d'extinció de focs han treballat en el succés, que s'ha declarat cap a tres quarts d'onze de la nit i que no ha causat danys de consideració. El foc ha passat a Monistrol de Montserrat, a prop de la travessera del Pi.

Dels avisos d'emergència que han rebut els Bombers, una tercera part s'han registrat entre les deu i la una de la matinada. Una vuitantena han estat per incendis forestals. Per comarques, on hi ha hagut més avisos per emergències ha estat al Vallès Occidental, amb quaranta.

A Barcelona, des de primera hora del matí, les brigades municipals han començat a treballar per deixar netes les platges després de la revetlla. Centenars de joves esgotaven els últims instants de la revetlla a la vora del mar. Fogueres i llaunes de cervesa són els principals protagonistes del paisatge a primera hora del matí. En el dispositiu de neteja han participat 300 efectius i 50 vehicles que han recollit 18 tones de deixalles. A la ciutat també s'han decomissat 8.500 llaunes il·legals, s'hi han fet 270 proves d'alcoholèmia i s'han hagut d'atendre 57 persones, 6 de les quals les han hagut de portar a centres sanitaris.

Els tractors han fet les últimes feines de condicionament de la sorra i en poca estona la platja ha canviat radicalment d'imatge i s'ha posat a punt per als banyistes. En tot cas, sembla que el dia no acompanyarà els que vulguin passar aquest Sant Joan a prop del mar.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut