Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi a l'antiga fàbrica de la Seda al Prat de Llobregat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi a l'antiga fàbrica de la Seda al Prat de Llobregat

Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi a l'antiga fàbrica de la Seda al Prat de Llobregat

Imatge general dels bombers treballant en les tasques d'extinció de l'incendi que afecta el 22 de novembre de 2016 a La Seda del Prat. (Horitzontal)

Imatge general dels bombers treballant en les tasques d'extinció de l'incendi que afecta el 22 de novembre de 2016 a La Seda del Prat. (Horitzontal)

ACN Barcelona.-Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat poc després de les vuit del vespre l'incendi que des de mitja tarda afectava l'antiga fàbrica de la Seda al Prat de Llobregat. El foc ha afectat una turbina i una conducció de gas i ha generat una columna espessa de fum d'oli tèrmic refrigerant. El foc no crema productes tòxics i no hi ha hagut ferits. L'incendi s'ha declarat poc després de les cinc de la tarda a les instal·lacions de la Seda, situada a la Ronda Ponent del Prat de Llobregat. Quinze dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc del foc. En un primer moment els Bombers han demanat el confinament dels veïns de la zona propera que es veiessin afectats pel fum.

(S'ha afegit informació sobre altres incidents anteriors que han tingut lloc a la mateixa fàbrica)En concret el foc ha afectat la fàbrica Plastiverd situada a les antigues instal·lacions de la Seda, i segons han explicat fonts de l'Ajuntament del Prat de Llobregat a Elprat.tv, és el tercer incident que es produeix en aquesta planta en un mes. El consistori havia obert un expedient als responsables de l'empresa pels dos incidents anteriors.L'incendi ha afectat l'exterior d'una turbina de les instal·lacions on ha cremat oli tèrmic refrigerant. Des d'un primer moment, els efectius dels Bombers han estat treballant per protegir les zones més vulnerables del costat de la turbina per evitar riscos, com són la canalització de gas i els transformadors d'alta tensió, així com també han estat neutralitzant amb escuma la zona afectada. Com a mesura preventiva, s'havien desallotjat els treballadors de les empreses més properes els quals han pogut retornar un cop s'ha donat per estabilitzat. A més s'ha donat per finalitzada la recomanació, que Bombers de la Generalitat havien demanat a través de Protecció Civil, d'evitar acostar-se a la zona i a tancar portes i finestres en cas de notar molèsties. Segons ha confirmat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no hi ha hagut cap persona ferida. En el dispositiu continuen treballant 20 dotacions dels Bombers de la Generalitat en les tasques d'extinció. Així mateix, també s'han desplaçat tècnics de Protecció Civil, donant suport a les tasques de coordinació i avisos a la població, dos tècnics de la (DGPC), efectius dels Mossos d'Esquadra, de Policia Local i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu i dues dotacions dels Bombers de Barcelona. El Centre d'Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha estat en contacte permanent amb l'Ajuntament del Prat i també amb els municipis propers per la possible arribada del fum de l'incendi. Cal afegir que, Protecció Civil no ha fet sonar les sirenes d'avís de risc químic que té el municipi, ja que no s'ha tractat d'una emergència química. El telèfon d'emergències 112 Catalunya ha rebut un centenar de trucades per l'incendi al Prat de Llobregat.