Barcelona

Els bars i restaurants que han prohibit fumar han baixat la facturació un 20%

Un mes després de l'entrada en vigor de la llei antitabac, el balanç de l'aplicació de la norma és desigual. Els empresaris de la restauració han valorat negativament els seus efectes. Segons les seves dades, els bars i restaurants que han optat per prohibir fumar han patit una caiguda del 22% de la seva facturació, mentre que els locals de més de 100 metres quadrats reiteren el greuge comparatiu d'haver d'habilitar zones per a fumadors. Tres de cada quatre bars i restaurants de les comarques de Barcelona permeten fumar.

Actualitzat
Només cal fer una ullada a les portes de bars i restaurants per veure que, a la gran majoria, s'hi permet fumar. El 73% dels locals de més de 100 metres quadrats han decidit habilitar zones per a fumadors, mentre que el 27% ha optat per ser espais sense fum. Els propietaris d'aquests establiments consideren discriminatori que només en un 30% del seu espai es pugui fumar perquè a la pràctica, diuen, això suposa perdre clients. Un altre dels punts polèmics que assenyala l'enquesta sobre aquest primer mes de la llei antitabac són les obres que hauran de fer els locals de més de 100 metres quadrats per habilitar zones per a fumadors. El 46% dels establiments creu que aquest és l'aspecte més negatiu de la norma. Segons el Gremi de Restauració de Barcelona, els establiments que han prohibit fumar han perdut entre un 20 i un 30% de la facturació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut