Factura de consum elèctric
Els autònoms podran deduir els subministraments domèstics de l'IRPF
Madrid

Els autònoms podran desgravar de l'IRPF les despeses domèstiques de llum, aigua i telèfon

El Tribunal Econòmic i Administratiu dóna així la raó a un concertista de piano valencià que va deduir les despeses dels subministraments domèstics de la declaració de l'IRPF en considerar que és el seu lloc de treball habitual

RedaccióActualitzat

Els autònoms que treballin des de casa podran desgravar-se a la declaració de l'IRPF part de les despeses de subministraments domèstics com l'aigua, l'electricitat, el gas o el telèfon, sempre que puguin acreditar que la despesa està vinculada a l'activitat econòmica que desenvolupen.

Així es desprèn d'una resolució vinculant dictada pel Tribunal Econòmic i Administratiu que dóna la raó als treballadors autònoms davant el criteri que aplicava Hisenda fins ara.

La resolució recull que per deduir-se els subministraments, a més dels metres quadrats de l'habitatge, s'ha de calcular els dies i l'horari en què es duu a terme l'activitat econòmica al domicili.

La resolució del Tribunal Econòmic arriba després de la lluita amb l'administració tributària d'un concertista de piano valencià que va deduir-se de l'autoliquidació de l'IRPF el consum dels subministraments de casa seva perquè al·lega que és on exerceix la seva activitat.

Anar al contingut