Els altres candidats dels Estats Units: Evan McMullin, Gary Johnson i Jill Stein
Els altres candidats dels Estats Units: Evan McMullin, Gary Johnson i Jill Stein
Eleccions Estats Units 2016

Els altres candidats de les eleccions dels Estats Units

RedaccióActualitzat

Més enllà dels dos grans protagonistes d'aquestes eleccions, Hillary Clinton i Donald Trump, hi ha altres candidats.

Evan McMullin

Nascut a Utah fa 40 anys, aquest mormó independent s'erigeix en alternativa conservadora a l'excèntric i incòmode candidat oficial de la dreta.  Aquest exagent de la CIA té el suport d'influents republicans que reneguen de Donald Trump. Un dels alts càrrecs d'aquest partit que advertien en un manifest de les conseqüències nefastes d'una presidència de Trump va reconèixer que McMullin era una alternativa "interessant". 

Gary Johnson

A punt de fer 64 anys, originari de Dakota del Nord, aquest candidat pel partit llibertari va ser membre del partit republicà durant 8 anys. Exgovernador de Nou Mèxic, ja va aspirar a la presidència dels Estats Units fa quatre anys. Favorable a legalitzar la marihuana i crític amb la llei patriota aprovada després de l'11-S, Johnson ha estat protagonista involuntari d'alguna pífia sonada, com quan se li va preguntar què opinava sobre la situació a la ciutat que ha esdevingut símbol i epicentre de la guerra a Síria i ell va respondre, enmig de l'estupefacció general: "Què és Alep"?

Jill Stein

La candidata ecologista, de 66 anys, nascuda a Chicago i metge de professió, també va concórrer a les passades eleccions presidencials. Parla d'un sistema polític fallit i crida a construir una economia sostenible i combatre el feixisme arreu del món. I com que el representant de l'ala més esquerrana dels demòcrates, Bernie Sanders, ha desaparegut d'escena, Stein podria atreure vots dels fidels decebuts de Sanders que no accepten Hillary Clinton. Hi ha qui l'ha arribat a batejar com la nova Bernie Sanders, i ella mateixa li ha arribat a insinuar que serà benvingut al partit verd si vol continuar la seva revolució.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut