Els Agents Rurals retiren les restes d'una avioneta que es va estavellar el 2002 a prop del Parc Nacional d'Aigüestortes

ACN La Vall de Boí.-Els Agents Rurals han retirat les restes d'una avioneta que es va estavellar prop del Parc Nacional d'Aigüestortes l'any 2002. Les restes de l'aparell es trobaven a uns 2.800 metres d'altitud, en un paratge situat entre el Tuc de l'Estanyet i el Pic Petit del Pessó, a la vall de Boí, a l'Alta Ribagorça. En aquest accident van perdre la vida els dos ocupants de l'avioneta. Els Agents Rurals van cursar la petició de retirada de la ferralla al Parc Nacional qui va autoritzar-ne l'actuació. Els agents van omplir manualment nou sacs de ferralla divendres i dilluns passat, amb l'ajuda d'un helicòpter, i es van traslladar a la deixalleria més propera. Aquest trasllat en helicòpter es va fer aprofitant un vol de vigilància dels Agents Rurals en zones protegides. En total van cursar quatre denúncies per acampada.

El divendres passat es va aprofitar un vol de vigilància (foc, acampada o pesca) per pujar els agents a 2.700 metres per començar les tasques de recollida de la ferralla de l'avioneta. Aquest dilluns, en un segon vol d'helicòpter de vigilància es va aprofitar per retirar els sacs de ferralla fins a una zona amb accés rodat.Durant aquests dos vols d'helicòpter per realitzar tasques de vigilància es van cursar quatre denúncies; tres a la zona del Parc Nacional d'Aigüestortes per acampada il·legal donat que en aquesta zona està prohibida i una al Parc Natural de l'Alt Pirineu (Zona Sotllo). En zones altes del Parc Natural està permesa l'acampada solament durant la nit i a primera hora del matí les tendes de campanya s'han de retirar.

Anar al contingut