Elisabet II d'Anglaterra.
Elisabet II tenia un discurs preparat per si esclatava la III Guerra Mundial. (Foto: Reuters)
Londres

Elisabet II d'Anglaterra no anirà a la cimera de la Commonwealth per primera vegada en 40 anys

Sis mesos abans de la cimera de la Commonwealth, el palau de Buckingham ha anunciat que la reina Elisabet II d'Anglaterra no hi serà present. El príncep Carles representarà la Corona britànica. Aquesta serà la primera vegada en 40 anys que la reina no assistirà a aquesta trobada. Elisabet II, de 87 anys, ha tingut els últims mesos problemes de salut.

RedaccióActualitzat
Per primer cop en 40 anys, la reina Elisabet II d'Anglaterra no assistirà a una cimera de la Commonwealth, l'organisme que aplega les antigues colònies i protectorats britànics. La reina, de 87 anys, ha delegat en el seu fill la representació monàrquica a la trobada, prevista pel mes de novembre a Sri Lanka, segons ha informat el palau de Buckingham.

Segons els mitjans britànics, la raó de l'absència d'Elisabet II a la cimera respon a la seva edat avançada i la necessitat de limitar els seus viatges a l'estranger. La reina ha tingut els últims mesos problemes de salut.

La sobirana britànica, que fa 61 anys que regna, és la cap d'Estat dels 54 països que formen la Commonwealth, i cada dos anys els caps de govern es reuneixen uns dies per parlar d'assumptes d'interès comú. En relació amb aquesta cimera, un portaveu de la residència reial ha explicat: "Puc confirmar que la reina estarà representada pel príncep de Gal·les. La raó [de l'absència d'Elisabet II] és que estem revisant la quantitat de viatges de llarga distància que fa la sobirana."

Els experts sobre la família reial veuen en aquesta decisió com una part d'un procés per atorgar cada vegada més responsabilitats d'Estat al príncep Carles, de 64 anys. El març, Elisabet II la van hospitalitzar per una gastroenteritis. El mes passat la reina va assistir al funeral per l'exprimera ministra Margaret Thatcher.
ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet IICarles III
Anar al contingut