773 milions de comptes d'email, al descobert en la filtració més gran de la història
Collection #1: filtració massiva de comptes de correu electrònic i de contrasenyes

Eliminada Alphabay, la web més important per a traficants d'armes i de drogues

El seu creador, Alexandre Cazes, ha aparegut mort en una presó de Tailàndia

RedaccióActualitzat

Les autoritats nord-americanes i europees han anunciat aquest dijous el tancament de dues importants webs dins de l'anomenada "Internet profunda", on es trafica amb armes i drogues. Totes dues webs eren conegudes amb els noms d'Alphabay i Hansa.

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, ha afirmat que aquestes dues webs tenien 200.000 membres i 40.000 venedors a tot el món, a qui Sessions ha enviat un missatge:

"Això demostra que no us podeu amagar; no podeu estar segurs enlloc. Us trobarem, desmantellarem la vostra xarxa i us durem davant la justícia."

L'anunci arriba tres setmanes després que AlphaBay va deixar de funcionar. Aquesta web estava considerada com el mercat negre més important i més lucratiu d'Internet.

Alphabay

Alphabay era deu vegades més potent que Silk Road, que va ser tancada per les autoritats el 2013.

El creador i gestor d'Alphabay era el canadenc Alexandre Cazes, detingut a Tailàndia el 5 de juliol. Cazes ha aparegut mort a la seva cel·la aquesta setmana. Les autoritats tailandeses asseguren que Cazes es va penjar amb un llençol.

Hansa

Un cop eliminada Alphabay, els usuaris d'aquesta web van dirigir-se cap a Hansa, una altra web de menor importància.

Però el que els usuaris d'aquesta web no sabien és que la policia holandesa ja s'hi havia infiltrat prèviament i n'havia pres el control. Això ha permès identificar-ne els venedors i els compradors i tancar-la.

El director d'Europol, Rob Wainwright, ha assegurat que la investigació no s'ha donat per tancada i ha dit que hi haurà més operacions aviat.

Anar al contingut