Un bebè és entregat a través d'una tanca de filferro a un refugiat siri que ha aconseguit creuar la frontera de Sèrbia a Hongria, a prop de Rös…
Un bebè és entregat a través d'una tanca de filferro a un refugiat siri que ha aconseguit creuar la frontera de Sèrbia a Hongria, a prop de Röszke, el 28 d'agost del 2016. Pla general. (Horitzontal)

El World Press Photo arriba a Barcelona en ple debat del sector sobre el valor i els reptes del fotoperiodisme

Actualitzat

ACN Barcelona.-La Fundació Photographic Social Vision porta a Barcelona l'exposició World Press Photo 16, que del 10 de novembre a l'11 de desembre es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Una de les novetats de l'edició d'aquest any serà la presència de Lars Boering, director del certamen des de finals del 2015, a l'acte inaugural de la mostra. Entre d'altres explicarà les mesures adoptades per enfortir els principis del fotoperiodisme i l'apertura cap a altres llenguatges visuals amb el concurs Multimèdia, que ha provocat controvèrsia entre els professionals.

Des de l'organització s'ha volgut subratllar que Barcelona destaca de la restat de ciutats que presenten el World Press Photo per "completar" els continguts de l'exposició amb activitats paral·leles i convertir-la en una "experiència augmentada" que generi "debat" a l'entorn del sector fotogràfic. Una novetat de l'edició d'aquest any és la projecció gratuïta dels treballadors guanyadors en la categoria Format Llarg del concurs Multimèdia, que es veuran en una sessió oberta amb la presència dels guanyadors de segon premi, José Baustista i Mikel Aristregi.Pel que fa a la temàtica de les fotografies que s'exposen aquest any al World Press Photo a Barcelona, dominen la crisi dels refugiats i el conflicte de Síria, però també hi ha lloc per a fotografies de fauna o de fenòmens de la natura.L'exposició va ser visitada l'any passat per 49.000 persones, una de les més vistes de Barcelona segons els organitzadors.

Anar al contingut