Mallorca

El toro d'Osborne de Mallorca recupera el color original i "els seus atributs"

L'únic toro d'Osborne que hi ha a l'illa de Mallorca lluïa des del passat 13 d'abril els colors de l'arc de Sant Martí, sovint associats a un símbol de lluita pels drets de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Aquest dissabte ha recuperat el seu color original.

Actualitzat
Durant les dues darreres setmanes ningú havia reivindicat els fets però aquest dissabte un conjunt de quatre associacions encapçalades pels Tertulianos del Mesón han volgut restaurar la figura, dotant-la, de nou, del seu color negre característic. Per poder retornar el color original al bou, de 6 metres d'alçada i 5 d'amplada, han estat necessaris entre 10 i 12 quilos de pintura negra i dues escales.

El portaveu del grup, Isidro Macía, ha dit que han reparat els "desordres" d'aquells que es creuen que amb aquestes accions "ridiculitzen els que se senten espanyols". El portaveu i organitzador de l'acte de restauració assegurava que "amb bou o sense bou, seguirem sent espanyols pels segles dels segles". Macía també ha comunicat que aquest és el tercer cop que el grup repara "desordres" d'aquest tipus i ha remarcat que han fet una crida a les autoritats competents perquè vigilin "aquest símbol", protegit des del 1994. Segons han explicat, aquest any el Congrés dels Diputats va aprovar una declaració que protegia el toro com a "herència cultural i artística del paisatge cultural espanyol".

El bou d'Osborne de Mallorca no tan sols ha recuperat el seu "color original" sinó també "els seus atributs". El portaveu ha dit que als "demòcrates de l'embut" no els agradava que tingués testicles.

El turonet situat entre Montuïri i Algaida estava adornat, a més del toro d'Osborne, amb banderes d'Espanya i hi havia dos agents de la Guàrdia Civil.

El grup organitzador Tertulianos del Mesón, format per un centenar de persones que basen el seu pensament en "la unitat d'Espanya", "la recuperació dels valors patriòtics", "la defensa de la família" i "el respecte als drets i llibertats fonamentals," ha comptat amb la participació de la Fundació Círculo Balear, Polillas de Baleares i la Federació de Penyes Taurines de Balears. L'acte també ha comptat amb el senador del PP Joan Huguet i l'exbatlle de Palma Joan Fageda.
Anar al contingut