Barcelona

El temporal deixa 55.000 llamps en una nit i obliga els bombers a fer 250 sortides

Nit de fortes tempestes a diferents indrets de Catalunya. Han generat uns 55.000 llamps, un nombre superior al registrat en les tempestes de mitjans de la setmana passada. Els xàfecs han causat inundacions a dos punts concrets de la costa: el Tarragonès i el Maresme. Els aiguats, que han obligat els bombers a realitzar prop de 250 sortides, també han provocat que s'hagi hagut de tallar la carretera Nacional-II a Montgat i a Premià de Mar. La xarxa ferroviària també s'ha vist afectada.

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat han hagut d'efectuar 250 sortides des de dos quarts de deu d'aquest diumenge al vespre i fins aquest dilluns a les sis del matí a causa de les pluges que han afectat bona part de Catalunya, segons ha informat la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments.

La majoria de les sortides es van haver de fer a les comarques de Barcelona, on es van rebre 174 avisos i Tarragona amb 39 avisos. Concretament, les zones més afectades per les fortes tempestes van ser el Maresme, on els bombers van fer 48 sortides. D'altres 38 sortides es van fer a la comarca del Tarragonès, 36 al Vallès Occidental, 36 al Baix Llobregat, 18 al Vallès Oriental, 18 més a l'Anoia i 11 al Barcelonès. Les sortides es van haver de fer per retirar aigua en baixos inundats i per treure arbres i cotxes embarrancats en bassals. No s'ha hagut de lamentar cap víctima.

Incidències més destacables

Els bombers també van haver de fer sortides per resoldre incidències més greus. A Esplugues de Llobregat, un llamp ha rebentat una canonada de gas al carrer Josep Campreciós, 22. Els bombers s'hi han desplaçat amb set dotacions, que immediatament han tallat el subministrament de gas de tota la finca i han avisat la companyia. El bloc ha estat evacuat i, com a conseqüència d'aquest incident, s'ha cremat el safareig del pis 1r, 1a.

A Premià de Dalt, ha caigut part del mur de contenció d'una casa, al carrer Parc Güell número 20, i ha trencat una canonada de gas. Els bombers hi han desplaçat una dotació. També hi ha hagut inundacions al pavelló Sant Jordi de Torredembarra i en càmpings del Tarragonès.

A Castelldefels s'ha hagut d'evacuar un tren Euromed aturat a l'abaixador de la localitat, amb unes 400 persones, per una avaria elèctrica. Els bombers han acompanyat les persones fins a uns autobusos que acabarien el trajecte fins a Barcelona. I a Cerdanyola del Vallès, un llamp sobre la catenària ha deixat un tren sense servei. En cap cas s'han hagut de lamentar ferits.

També hi ha hagut problemes a les carreteres. A la N-II entre Montgat i el Masnou s'ha hagut de tallar el trànsit fins aquest dilluns al migdia per una esllavissada.

Anar al contingut