El director artístic, Albert Puig; el director musical, Sicus Carbonell, i la directora escènica Ester Nadal, en un moment abans de la roda de prems…
El director artístic, Albert Puig; el director musical, Sicus Carbonell, i la directora escènica Ester Nadal, en un moment abans de la roda de premsa de presentació del concert aquest dilluns 24 de juliol de 2017. (Horitzontal).

El Teatre Grec reunirà els grups "més representatius" de la rumba catalana en un concert "atlètic"

ACN Barcelona.-El Teatre Grec presentarà aquest dimarts 'Rumberos, pugin a l'escenari!', una trobada "extraordinària" i "única" amb els grups "més representatius" de la rumba catalana. Noms com Sabor de Gràcia, Moncho, Gertrudis, La Pegatina, Los Amaya, Maruja Garrido, Peret Reyes, Rumba Tres o Manel Joseph compartiran escenari per demostrar que "la rumba està molt viva". Coincidint amb els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona, el Grec aposta per un concert "atlètic" que busca mostrar la diversitat generacional existent en el món de la rumba catalana. "Serà un recorregut pels grans èxits de la rumba catalana amb un repertori en què el públic coneixerà la majoria de temes", ha explicat el director artístic, Albert Puig. L'espectacle també comptarà amb una actuació teatral prèvia.

La directora escènica de la iniciativa, Ester Nadal, ha explicat que el concert arrencarà amb una actuació en què es farà un homenatge a un corredor de Mongòlia que va arribar l'últim en la darrera prova dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. "Ens preguntarem a que esperen aquesta gent i per què fa 25 anys que ho fan", ha reflexionat Nadal. A partir d'aquesta actuació teatral, començaran els concerts que aniran "encadenant" diferents temes. Segons han explicat serà una vetllada "fluida", amb molts arranjaments i amb aparicions dels diferents convidats. El director del festival Grec, Francesc Casadesús, ha destacat que l'escenari comptarà amb diferents "persones" que "estimen" la rumba i que això demostra que està "més viva que mai. Per això, Casadesús ha dit que s'ha preparat un guió "que mira endavant". En aquest sentit, el director artístic, Albert Puig, ha concretat que la intenció és mostrar "el futur de la rumba" a través de les diferents generacions que hi participaran. Amb propostes "tant diferents" com Maruja Garrido, Rumba Tres o La Pegatina. Per això, ha concretat que no serà un homenatge als 25 anys dels Jocs Olímpics sinó que aquests en seran el "rere fons". Homenatge a PeretEl grup Sabor de Gràcia retrà homenatge al desaparegut cantant i guitarrista, Peret. "Si la majoria de rumberos fem rumba és gràcies a Peret. En aquest concert hi serà present amb diverses cançons", ha explicat el director musical i membre de Sabor de Gràcia, Sicus Carbonell. Durant la nit, també es farà un reconeixement al cantant Antonio González Batista, més conegut com El Pescaílla. D'altra banda, l'Associació de Professionals d'autors i creadors de rumba catalana (APAC) i el responsables del Grec han explicat que fins l'últim moment es convida al grup Los Manolos a participar del concert d'aquest dimarts a les 22h. Tot i això, la formació ho ha declinat ja que, una hora abans del concert del Grec, Los Manolos tenen programada una actuació a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Anar al contingut