El conseller delegat del Banc Santander, Alfredo Sáenz. (Foto: EFE)
El conseller delegat del Banc Santander, Alfredo Sáenz. (Foto: EFE)
Madrid

El Suprem rebutja la petició de Saénz de revocar l'anul·lació del seu indult

El Suprem ha rebutjat l'incident de nul·litat que el banquer va interposar per demanar la suspensió de la sentència en considerar que no s'havia vulnerat el seu dret a una tutela judicial efectiva.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Suprem ha confirmat la seva sentència en què anul·lava parcialment l'indult concedit al conseller delegat del Banc Santander, Alfredo Sáenz. D'aquesta manera, l'alt tribunal ha rebutjat l'incident de nul·litat que el banquer va posar per demanar la suspensió de la sentència en considerar que no s'havia vulnerat els seu dret a una tutela judicial efectiva. I conclou: "El que la part recorrent pretén en realitat és una reconsideració jurídicament inviable de les qüestions de fons debatudes en el procés i examinades" i "respon a un ús indegut aquesta solució processal per una finalitat diferent del que li és propi".

Una decisió que arriba una setmana després que el govern espanyol aprovés la reforma bancària que pot acabar beneficiant el conseller delegat del Banco Santander. Els nous requeriments reforcen la defensa de Saénz per continuar exercint les seves funcions, després de la primera sentència del Suprem d'anul·lar els efectes administratius del seu indult.

D'acord amb la nova normativa de l'executiu espanyol, el Banc d'Espanya, que ja ha iniciat els tràmits en compliment amb la sentència del Suprem, haurà de decidir ara si Sáenz i altres alts executius condemnats han perdut l'honorabilitat i poden continuar exercint el seu càrrec al banc. El president del Banc Santander, Emilio Botín, va assegurar que l'entitat disposa d'informes "terminants" que avalen que el seu número dos continuï al capdavant de l'entitat.
Anar al contingut